_________________________________
(назва підприємства, установи, організації)
ПОСАДОВА
ІНСТРУКЦІЯ ЗАВІДУВАЧА КУХНІ
(для тварин, молочної)
|
|
ЗАТВЕРДЖУЮ
______________________________
(керівник установи, організації, інша посадова особа,
______________________________
уповноважена затверджувати
______________________________
посадову інструкцію)
_________
____________________
(підпис)
(прізвище, ініціали)
"___" ____________ ____ р.
|
1. Загальні положення
1.1. Завідувач кухні належить до професійної групи
"Керівники".
1.2. Призначення на посаду завідувача кухні та
звільнення з неї здійснюється наказом керівника підприємства за поданням
___________________ із дотриманням вимог чинного законодавства про працю
_____________________.
1.3. Завідувач кухні підпорядковується
безпосередньо__________________.
1.4. За відсутності завідувача кухні його
обов'язки виконує особа, при значена у встановленому порядку, яка набуває
відповідних прав та несе відповідальність за належне виконання покладених на
неї обов'язків.
1.5. Завідувач кухні у своїй діяльності керується
чинним законодавством України, наказами та інструкціями відповідних галузевих
міністерств, цією посадовою інструкцією та іншими нормативними документами,
затвердженими у встановленому порядку.
1.6.
____________________________________________________________.
2. Завдання та обов'язки
Завідувач кухні:
2.1. Організовує роботу кухні і забезпечує
виконання завдань щодо своєчасного приготування і доведення до ферм кормосумішей (замінника незбираного молока) високої якості
у відповідності до встановлених раціонів і технології приготування.
2.2. Вносить пропозиції щодо розроблення і
здійснення заходів з підвищення поживної цінності і приготування кормосумішей (замінника незбираного молока).
2.3. Бере участь у розробленні пропозицій та
розгляді проектів будівництва, реконструкції, ремонту і технічному
обслуговуванні кухні.
2.4. Приймає технологічне устаткування, механізми
і приміщення кухні, що здаються в експлуатацію, після монтажу або ремонту.
2.5. Складає і подає у відповідні служби
господарства заявки і розрахунки потреб кормів, кормових добавок, техніки,
устаткування тощо для роботи кухні.
2.6. Здійснює контроль за технічно правильною
експлуатацією приміщень, устаткування, механізмів та інших засобів кухні,
виконує графіки їх профілактичного обслуговування і ремонту.
2.7. Контролює якість сировини і ступінь помелу
компонентів, що використовуються в кухні для різних статево-вікових груп
тварин; якість комбікормів, які надходять; виконання завдань і дотримання
лімітів витрат по кухні; правильне ведення обліку використання компонентів для
приготування кормосумішей; виробничу та трудову
дисципліну працівників кухні.
2.8. Своєчасно оформлює заявки на ремонтні роботи
і контролює строки та якість їх виконання.
2.9. Аналізує виконання встановлених завдань з
приготування кормосумішей.
2.10. Веде встановлену документацію і звітність.
2.11. Забезпечує працівників кухні необхідним
спецодягом, інвентарем, мийними й іншими матеріалами за встановленими нормами,
оформляє і подає в бухгалтерію акти на їх списання.
2.12. Стежить за справним станом освітлення,
систем опалення, водопостачання, вентиляції тощо.
2.13. Постійно підвищує свою ділову кваліфікацію,
організовує навчання працівників.
2.14. Контролює додержання працівниками виробничої
і трудової дисципліни, правил і норм охорони праці, виробничої санітарії та
протипожежного захисту.
2.15.
___________________________________________________________.
3. Права
Завідувач кухні має право:
3.1. Ознайомлюватися з проектами рішень
керівництва підприємства, що стосуються його діяльності.
3.2. Брати участь в обговоренні питань, що
стосуються виконання його обов'язків.
3.3. Вносити на розгляд керівництва пропозиції
щодо покращення роботи, пов'язаної з обов'язками, що передбачені цією
інструкцією.
3.4. В межах своєї компетенції повідомляти
керівництву про всі недоліки, виявлені в процесі його професійної діяльності,
та вносити пропозиції щодо їх усунення.
3.5. Залучати фахівців усіх структурних
підрозділів до вирішення покладених на нього завдань.
3.6. Вносити пропозиції про заохочення
працівників, які відзначилися, а також про притягнення до матеріальної та
дисциплінарної відповідальності підпорядкованих йому працівників, які не
виконують належним чином свої посадові обов'язки.
3.7. Вимагати від керівництва сприяння у виконанні
ним посадових обов'язків.
3.8. В межах своєї компетенції підписувати та
візувати документи.
3.9. Удосконалювати свою професійну кваліфікацію у
встановленому порядку.
3.10. Приймати управлінські рішення в межах своєї
компетенції.
3.11. ___________________________________________________________.
4. Відповідальність
Завідувач кухні несе відповідальність:
4.1. За неналежне виконання або невиконання своїх
посадових обов'язків, а також за невикористання або неповне використання своїх
функціональних прав, що передбачені цією посадовою інструкцією, а також
правилами внутрішнього трудового розпорядку, - в межах, визначених чинним
законодавством України про працю та адміністративним законодавством України.
4.2. За правопорушення, скоєні в процесі
здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним,
кримінальним та цивільним законодавством України.
4.3. За завдання матеріальної шкоди - в межах,
визначених чинним цивільним законодавством та законодавством про працю України.
4.4.
_____________________________________________________________.
5. Завідувач кухні повинен
знати:
5.1. Закони, постанови, накази, розпорядження,
рішення та інші нормативно-правові акти органів державної влади і місцевого
самоврядування з питань агропромислового комплексу.
5.2. Технологічний процес приготування та правила
згодовування кормосумішей, комбікормів, замінників
незбираного молока, преміксів.
5.3. Положення, стандарти та інструмент з
виробництва та контролю за якістю кормосумішей
(замінника незбираного молока).
5.4. Особливості підготовки кормів для різних
видів і статево-вікових груп тварин.
5.5. Класифікацію, характеристику, поживність та
види кормів, їх перетравлюваність і значення для організму тварини.
5.6. Значення різних добавок.
5.7. Потребу тварин у протеїнах, вітамінах і
мінеральних речовинах.
5.8. Кормові раціони та порядок їх складання для
тварин.
5.9. Норми годівлі тварин різних статево-вікових
груп.
5.10. Способи визначення якості кормів.
5.11. Основи зоогігієни з годівлі і приготування
кормів.
5.12. Будову і правила експлуатації кормоприготувальних машин, агрегатів, дозувальних установок
та інших засобів механізації виробничих процесів з приготування кормів.
5.13. Науково обґрунтовані основи годівлі тварин.
5.14. Основи ринкової економіки, організації
виробництва, праці і управління.
5.15. Трудове законодавство.
5.16. Правила і норми охорони праці, виробничої
санітарії та проти пожежного захисту.
5.17.
___________________________________________________________.
6. Кваліфікаційні вимоги
6.1. Повна або базова вища освіта відповідного напряму
підготовки (спеціаліст або бакалавр). Післядипломна освіта в галузі управління.
Стаж роботи за професією - не менше 2 років.
Керівник
структурного підрозділу:
|
______
(підпис)
|
______________________
(прізвище, ініціали)
|
"___" __________ ____ р.
|
УЗГОДЖЕНО:
Начальник юридичного підрозділу:
|
______
(підпис)
|
______________________
(прізвище, ініціали)
|
"___" __________ ____ р.
|
З інструкцією ознайомлений:
|
______
(підпис)
|
______________________
(прізвище, ініціали)
|
"___"
__________ ____ р.
|
Зразок посадової інструкції складено станом на 01.08.2007 р.